22 Şubat 2013 Cuma

muzlu kup


3,5 su bardağı süt ile pudingi tarifine göre pişirin ve soğumaya bırakın. Puding oda sıcaklığına geldiğinde, üzerine toz krem şantiyi ilave edin ve mikser ile çırpın. Ardından 1/2 paket labne peynirini ekleyip düşük devirde çırpmaya devam edin. Muzları ezerek püre haline getirin, tarçın ve ceviz ekleyerek karıştırın. Bisküvileri ezerek toz haline getirin. Kup bardaklarına krema karışımdan bir miktar koyun, üzerine bisküvi tozu ve muz püresi ilave edin; tekrar krema karışımı koyarak, istediğiniz şekilde katlar oluşturun. Buzdolabında en az 2 saat soğuttuktan sonra üzerlerini ceviz, tarçın, Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

1 paket Pakmaya Muzlu Puding

1 paket Pakmaya Krem Şanti

3,5 su bardağı (750 ml) süt

1/2 paket (100 g) labne peyniri

10-12 adet (50 g) yulaflı bisküvi

1-2 adet muz

1/2 çay bardağı (20 g) dövülmüş ceviz

1/2 çay kaşığı tarçın

Üstü için :

Ceviz, tarçın, Antep fıstığı

(https://www.facebook.com/mutfaginyildizi) ndan alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder