26 Şubat 2012 Pazar

Portakal kabuğu şekerlemesi

malzemeler:
6 adet portakal
6 su bardağı şeker
4 su bardağı su
2 paket pudra şekeri

-portakalları iyice temizleyin (kabukları soyulmadan)
-portakalın sap kısmı yukarı gelecek şekilde tezgaha koyun ve bıçak yardımı ile 6 parçaya bölün,(portakalların tümünü bu şekilde bölün)
-dikkatlice kabukları portakal dilimlerinden ayırın
-dilimlerinden ayrılmış kabukları julyen usulü doğrayın
- bir miktar su ile 15dk. kaynatın( portakalın acı suyunu çıkarmak için)
-suyunu süzün
-bir başka tencerede suyu ve şekeri  parlayıncaya kadar kaynatın ,
-portakal kabuklarını ekleyin 30-45 dk kaynatın, süzgece dökerek ballı suyunun süzülmesini bekleyin (1-2 gece)
-iyice süzüldüğünden emin olunca ,  tüm kabukları pudra şekerine bulayarak geniş bir kaba yayın kurumasını bekleyin.
AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder